Til elever og forældre

Som elev eller forældre til en der skal tage kørekort, kan det være du har nogle tanker, nogle spørgsmål, du godt kunne tænke dig at vide mere om, når de unge skal i gang med kørekort.

​Det er vigtigt for mig, at du som elev og forældre også ved og føler, det er den rigtige køreskole de har valgt, eller måske vil vælge. Du som forældre har måske spørgsmål, hvor de unge tænker, det er da lige meget, men hvor du, som måske er den der betaler, tænker. Er det nu også det?

En del oplysninger kan også findes på nogle af de andre faner på hjemmesiden.

1. Lægeerklæring: Afleveres første aften til teori sammen med et pasfoto og en kopi af førstehjælpsbeviset. Vi udfylder en ansøgning om kørekort via www.koreprovebooking.dk som så automatisk sender besked til begge forældres Eboks, hvor der skal gives samtykke til at den unge må tage kørekort  (hvis de er under 18 år.) Jeg afleverer alt på borgerservice og får dem godkendt til at måtte gå til prøve.

2. Lægeerklæring med bemærkninger. Embedslæge.. Skriver lægen nogen bemærkninger i lægeerklæringen (sukkersyge, besvimelse, medicin, diagnoser eller lign) sender borgerservice den til embedslægen ved færdselsstyrelsen. De kan ha ventetid. Laaaang ventetid, ca. 3-5 mdr. Hvilket jo betyder den unge bremses i forløbet..

Man kan sagtens lave lægeerklæring inden start på kørekort. Der kan ansøges om kørekort allerede inden man starter. Hvilket betyder at man kan få kørekort på samme tid som alle andre på holdet.

3. Kørsel uden for skoletid: Puha, det er altid et ømt emne. Du som forældre eller eleven vil naturligvis helst, at der skal være så lidt fravær til kørekort som muligt. Det er fuldt forståeligt. Jeg gør hvad jeg kan for få det til at ligge i evt. frimoduler, kørsel efter skoletid og lign. Selvfølgelig skal det også være inden de skal på fritidsjob eller til sport. Det kan også lade sig gøre langt hen af vejen. Nogen gange næsten ved trylleri og nogen gange ved en forstående familie hjemme. Derfor vil kørelektionerne ligge på hverdage mellem kl. 8.00 og 16.30 og i weekenderne holder jeg som udgangspunkt fri, Så vi kan møde friske på arbejde mandag morgen igen. Dog har jeg tit eleven på manøvrebane i weekenden, hvis banen er ledig.

Efter de har haft en lang og måske hård skoledag, hvor de har skulle koncentrere sig i mange timer, kan det dog godt være en ret stor mundfuld for en elev, der lige er startet, blive kastet ud i kørsel kl. 15, hvor de andre trafikkanter nogle gange har en lidt kort lunte. Og samtidig skal kunne modtage læring på samme niveau, som en frisk og veludhvilet elev. Det er en helt ny verden de er startet på.

4. Lovstof, om kørekort: Kørekort er en uddannelse, den veksler imellem teori og praktisk undervisning. Således, at det de har lært til teori, skal de ud at afprøve og teste. Øvelsen skal være gennemført tilfredsstillende inden næste øvelse kan påbegyndes. De unge skal lære at køre i al slags trafik samt alle typer veje. Dvs. morgen-, middags- og eftermiddagstrafik. Derudover, aften/mørke, samt kørsel på små veje, store veje, motorveje, bycentrum osv.

5. Forskel på priser: Eleven skal min. have 29 lektioner teori, 4 manøvrebane-lektioner, 4 glatbane-lektioner samt 16 lektioner på vejen. Det er ens for alle køreskoler. Det er undervisningen der er forskel på. Jeg har valgt bevidst ikke at forsøge at konkurrer på prisen og være billigst. (jeg ligger ca. midt i feltet) jeg forsøger i stedet at give eleven den bedste undervisning. Jeg optimerer hele tiden på undervisningen, for at gøre den endnu bedre. Uden at ændre på det jeg ved der virker. Det der er vigtigst for mig, er at få nogle sikre og dygtige bilister ud i trafikken. Der er et ret stort ansvar, det at køre bil. Jeg er faktisk også ret sikker på, at det i sidste ende, er billigere at lære det rigtigt 1.gang. Og derved måske slippe for mange ekstra lektioner og/eller prøver.

6. Min dreng/pige er ordblind: Det er slet ikke et problem. Der er ikke noget skriftligt i forbindelse med undervisning og prøver, udover afkrydsning ved teoriprøver hvor man lytter til en tekst og ser et billede, derefter sætter man et kryds i enten ja eller nej. Selve teoriundervisningen foregår som tavle/dias undervisning, så der kan stilles spørgsmål og vi kan have en dialog.

7. Elever er ikke ens: Nogle elever kan sagtens nøjes med de lovpligtige lektioner, andre har behov for flere. Vi lærer ikke lige hurtigt, eller er lige gode. Nøjagtig som de får forskellige karakterer i skolen og nogen bruger mere tid end andre på at opnå samme karakter. Men øvelse gør mester. Også efter de har fået kørekort. Husk at få kørt en masse, så de opnår mere rutine i at køre.

8. Holder du lukket i ferier: Der er normalt altid åbent på køreskolen næsten året rundt. Dog holder jeg ferie i uge 29-30-31. 

Dog kører jeg køreprøver hvis vi er heldige at få en.

9. Kan man skifte køreskole/lærer: Måske driller kemien mellem lærer og elev, eleven skal måske flytte til en anden by. Der kan være mange andre årsager. Man kan altid skifte enten til en anden kørelærer/køreskole.

Du er også altid velkommen til at ringe til mig hvis du har andre spørgsmål eller vil have uddybet noget.

Beståede elever fra 123kør​

Følg os på Facebook​

"​Super sød og rar kørelærer men sin viden på plads. Er altid klar på alle spørgsmål dit hjerte kan begære. kan klart anbefales her fra"

Emil Horn

stars

"Denne køreskole kan VIRKELIG anbefales! Fantastisk dygtig kørelærer, som der varmt kan anbefales 👌🏼"

Dali Lutovac

stars

"Dejligt og skøn sted at tage kørekort 😃"

Natalie Mæng Matthiesen

stars

"Rigtig god kørelærer. Helt nede på jorden og hun har altid tid til spørgsmål. Faglig viden er i top. Kan klart anbefale Mia!"

Nicolai Vibe Hørlyck

stars

"1000 tak til Mia. Fantatisk kørelære, altid med et smil på læben, og tager tid til sine elever.

Kan VIRKELIG anbefales."

Matias Feldthaus Madsen

stars

"Godt sted med godt personale"

Peter Kjeldsen

"Kan kun anbefale denne køreskole, der er styre på tingene kørelæren/ Mia er vikling dygtig."

Emil Thyregod Jensen

stars

"Fremragende! En stærk anbefaling herfra. :-)"

Jacob Eskesen

stars